ACE Conference Centre
Melayu

Auditorium Azman Hashim

Lokasi: Tingkat G

Tempat yang ikonik untuk menganjurkan persidangan, majlis tamat pengajian atau sebarang majlis berkaitan. Tempat ini boleh menampung sehingga 240 orang pada satu masa. Dilengkapi dengan teknoloji audio visual yang berteknoloji tinggi, 3 projektor paras atas dan sebuah mikrofon pelekap. Auditorium ini terletak di tingkat bawah Pusat Persidangan ACE, Lobi Selatan.
 

FORUM EKSEKUTIF

Lokasi: Tingkat 1

Tempat yang terbaik untuk menganjurkan persidangan, majlis tamat pengajian atau sebarang majlis berkaitan. Tempat ini boleh menampung sehingga 120 orang pada satu masa. Dilengkapi dengan teknoloji audio visual yang berteknoloji tinggi, 3 projektor paras atas dan sebuah mikrofon pelekap. Forum ini terletak di tingkat pertama Pusat Persidangan ACE, Lobi Selatan.
 

Baca lagi

DEWAN FLEXI

Lokasi: Tingkat 1 & 2

Kami fleksibel seperti namanya untuk melayani keperluan pelanggan dengan gaya dan susunan yang berbeza. Secara keseluruhannya terdapat 3 Dewan Flexi yang dapat menampung sehingga 100 orang setiap dewan. Flexi Halls di Tingkat 2 mempunyai dinding lipat yang boleh dilipat dengan reka bentuk moden dan luas untuk membolehkan kapasiti lebih tinggi sehingga 200 orang.
 

Baca lagi

BILIK LEMBAGA EKSEKUTIF

Lokasi: Tingkat 4

Ia direka khas untuk mesyuarat dan persidangan VIP. Bilik ini boleh menampung seramai 26 orang dalam satu masa. Tempat ini yang dilengkapi dengan kondenser mikrofon meja dengan rekabentuk perabut yang tenang dan selesa terletak di tingkat 4 bangunan. Sekiranya mesyuarat berakhir dengan minum petang/makan tengah hari, terdapat ruang makan eksekutif berdekatan yang mampu menampung sehingga 22 orang. Bersebelahannya pula, terdapat sebuah Bilik Menunggu untuk kegunaan para VIP.
 

Baca lagi

TEATER

Lokasi: Tingkat 1

Semakin meningkat popular, susunatur gaya dewan kuliah Harvard ini mengambil sempena nama sebuah universiti di Amerika. Mengambil cara susun atur Harvard, cara terhebat untuk susunan terbaik tempat duduk di dalam ruang yang sempit. Dilengkapi dengan saluran keluar elektrik untuk bekalan kuasa dan data, gaya moden pada teater kuliah ini juga memberikan rasa yang sama sekali berbeza dengan gaya teater kuliah yang biasa.

Bilik Teater ini dilengkapi dengan tempat duduk bertingkat yang tetap berserta meja panjang yang bersesuaian dan papan putih automatik untuk meningkatkan interaksi yang dinamik diantara para pelajar dan pensyarah. Pensyarah juga dapat bergerak dengan bebas di sekitar bilik tanpa gangguan bilamana suara mereka akan ditangkap oleh pelbagai mikrofon tersembunyi.
 

Baca lagi